Bel voor een afspraak:
088 75 569 01
call AFSPRAAK MAKEN?
BEL : 088 75 569 01

De UGIRA Internationale Registry voor robot-geassisteerde maagoperaties voor maagkanker.

Maagoperaties voor maagkanker kunnen via verschillende technieken worden uitgevoerd: een traditionele ‘open procedure’ (een grote snee in de buik), kijkoperatie en robot-geassisteerde maagoperaties. Al deze methoden zijn veilig en effectief, maar het voordeel van minimaal-invasieve methoden is dat deze kunnen leiden tot minder complicaties, een kortere duur van de ziekenhuisopname door een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven. Robot-geassisteerde maagoperaties bieden technische voordelen ten opzichte van kijkoperaties. Om deze operatietechnieken adequaat te kunnen vergelijken en evalueren, is onderzoek nodig om klinische uitkomsten te verzamelen.

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht heeft een internationale registry opgezet met als doel om wereldwijd data te verzamelen over robot-geassisteerde maagoperaties, zoals intraoperatieve en postoperatieve uitkomsten en complicaties. Met deze data zullen internationale, multicenter studies worden uitgevoerd. Hierdoor wordt inzicht verkregen in cruciale informatie, welke nodig is om de robot-geassisteerde operatietechniek betrouwbaar te kunnen evalueren. Momenteel zijn bijna 30 vooraanstaande ziekenhuizen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika enthousiast en gemotiveerd door UMC Utrecht om te participeren. Dit onderzoeksproject van UMC Utrecht is nu al veelbelovend en de internationale samenwerking zal continue worden uitgebreid om onze doelen te behalen.

Dit onderzoeksinitiatief is gerealiseerd met een onderzoeksubsidie van Intuitive Surgical Inc. en European Association of Endoscopic Surgery (EAES).