Bel voor een afspraak:
088 75 569 01
call AFSPRAAK MAKEN?
BEL : 088 75 569 01

Award of Excellence Oncology Nursing 2016 voor Carlo Schippers

Carlo Schippers, verpleegkundig specialist Chirurgische Oncologie, is woensdag 16 november 2016 onderscheiden met de Award of Excellence Oncology Nursing 2016. Dit eerbetoon valt jaarlijks iemand ten deel die excelleert in zijn vakgebied en nadrukkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van de oncologische verpleegkunde. Carlo Schippers nam de Award in ontvangst tijdens de 35e Oncologiedagen in Ede.

Bouwen aan de oncologische verpleegkunde
Schippers’ verdiensten voor de behandeling van patiënten met GE-tumoren liggen zowel op het gebied van onderzoek als deskundigheidsbevordering en –vanzelfsprekend- zorg. Als verpleegkundig specialist werkt hij in het bijzonder aan de behandeling en begeleiding van patiënten met slokdarmkanker. De voordracht telt een groot aantal initiatieven en projecten. Studie naar een trainingsprogramma om mensen met slokdarmkanker ‘fitter op de operatietafel te krijgen’ – een voorspeller van goed herstel-, actieve inbreng in de Special Interest Group GE-tumoren van zijn beroepsvereniging, grondlegger van de Slokdarmkankerweek in samenwerking met patiëntenorganisatie SPKS, een buddyproject, opzet van themaspreekuren over voeding en voedingskatheters… Daarbij wordt Carlo door patiënten op handen gedragen. Een patiënt verwoordde het zo: “Ik werd getroffen door zijn professionaliteit en zijn betrokkenheid. Op alle momenten dat ik een beslissing moest nemen, heeft Carlo ervoor gezorgd dat ik die beslissing ook kón nemen.”

Niet de beste zorgprofessional, maar het beste team
“Niet de beste individuele professional, maar de kwaliteit van het team bepalend is voor de kwaliteit van de zorg die een patiënt krijgt”, aldus Schippers zelf tijdens de Publiekslezing slokdarmkanker in januari j.l. Dit inzicht staat als een huis en is een van de pijlers onder het zorgconcept van het UMC Utrecht Cancer Center. Maar een excellent zorgverlener kan wél een heel team mee optillen, en dan is het ook terecht als hij een keer hardop ‘de beste’ wordt genoemd.

carloschippers-excellencenurseawardweb

 

 

 

 

 

 

Hoe trots kun je zijn als UMC Utrecht Cancer Center? Héél trots want Carlo Schippers, een van onze verpleegkundige specialisten heeft vorige maand de Award of Excellence Oncology Nursing 2016 ontvangen. Carlo nam deze Award in ontvangst tijdens de 35ste editie van de Oncologiedagen voor verpleegkundigen met als thema ‘ Passie & Professionaliteit ‘.

Om deze onderscheiding te krijgen is het niet genoeg om ‘gewoon goed in je werk te zijn ‘. En Carlo is inderdaad veel meer dan dat. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij heel veel doet aan de ontwikkeling van zijn vakgebied, op het gebied van onderzoek, onderwijs/deskundigheidsbevordering en natuurlijk zorg. Als verpleegkundig specialist wordt hij door patiënten op handen gedragen. Tekenend is de uitspraak van een patiënt, die verwoordde wat velen op andere manieren ook uitdrukten: “Ik werd getroffen door zijn professionaliteit en zijn betrokkenheid. Op alle momenten dat ik een beslissing moest nemen, heeft Carlo ervoor gezorgd dat ik die beslissing ook kón nemen.”

De Award of Excellence Oncology Nursing bestaat uit een aandenken met oorkonde en een geldbedrag van € 1500,-. Dit geldbedrag dient besteed te worden aan bevordering van de deskundigheid van de oncologieverpleegkunde en/of patiëntenzorg.