Bel voor een afspraak:
088 75 569 01
call AFSPRAAK MAKEN?
BEL : 088 75 569 01

LIVE slokdarm operatie UMC Utrecht op 14 februari 2014

Het UMC Utrecht is een internationaal erkend expertise centrum voor de behandeling van patiënten met slokdarmkanker. Dagelijks staat een team van specialisten (24/7) klaar om patiënten met deze aandoening op de beste manier met de nieuwste behandelingstechnieken te helpen. De kijkoperatie met de robot werd in 2003 in het UMC Utrecht ontwikkeld. Hiermee kan zeer precies en via heel kleine sneetjes de operatie worden uitgevoerd.

Maandelijks komen teams van chirurgen uit de hele wereld kijken in het UMC Utrecht om deze operatie te leren. Het team uit Utrecht gaat ook naar het buitenland om daar deze operatie te leren aan het teams ter plaatse. In februari 2014 was het team uit Utrecht in het Universiteitsziekenhuis van Munchen, waar met succes 2 robot slokdarmoperaties werden uitgevoerd.

Het UMC Utrecht behoort tot de 3 grootste centra in Nederland die operaties voor slokdarmkanker uitvoeren. Het is bekend dat deze behandeling beter en met minder complicaties wordt uitgevoerd in centra waar jaarlijks veel operaties worden verricht. In 2013 werden in het UMC Utrecht 57 slokdarmoperaties verricht. Op 14 februari kunt u live meekijken via internet om deze operatie te volgen en kunt u ook via internet vragen stellen aan het team.

Hier is de link waar u de operatie van 14 februari kunt volgen