Bel voor een afspraak:
088 75 569 01
call AFSPRAAK MAKEN?
BEL : 088 75 569 01

MIG/MIE Course 9 en 10 maart 2023

Dit jaar wordt weer de jaarlijkse MIG/MIE Course voor chirurgen georganiseerd op donderdag 9 en vrijdag 10 maart in het UMC Utrecht. 

Cursus over Minimaal Invasieve Maagresectie en Minimaal Invasieve Slokdarmresectie:

Organisator:              ESSO in samenwerking met de Stichting Chirurgische Oncologie Utrecht

Data:                           9-10 maart 2023

Locatie:                      University Medical Center Utrecht (the Netherlands)

Netto studielast:      13 uur in totaal

Doel van de cursus

Onder leiding van een internationale faculteit van bekende experts in het veld, zal deze cursus een inleiding zijn voor minimaal invasieve slokdarmresectie en maagresectie (inclusief robotchirurgie). Verschillende lezingen zullen de enorme mogelijkheden en mogelijke valkuilen van deze procedures laten zien. Conventionele endoscopische systemen en nieuwe chirurgische technieken, waaronder robotsystemen, zullen beschikbaar zijn tijdens de hands-on-sessies op kadavers. Tot slot worden tips gegeven hoe u minimaal invasieve maag- en slokdarmresecties in uw eigen centrum kunt uitvoeren.

Educatieve methoden

  • Plenaire lezingen
  • Anatomische sessies
  • Hands-on chirurgie workshops met menselijke kadavers en op maat gemaakte modellen

Ideale cursuskandidaat

  • Beginnende chirurgen die bereid zijn minimaal invasieve maag- en/of slokdarmresectie in hun eigen centrum uit te voeren.
  • Ervaren chirurgen en senioren die bereid zijn hun laparoscopische ervaring van het bovenste deel van het maagdarmkanaal te verbeteren.

 Belangrijk!

Deelname aan deze cursus is door middel van een competitieve aanvraag. Als u zich aanmeldt om deel te nemen,  moet u ook een vragenlijst (vragenlijst MIGE 2023) invullen en terugsturen naar gao.shuang@essoweb.org. Neem contact op met Gao Shuang voor meer informatie.

Lees voordat u zich aanmeldt voor deze cursus de algemene voorwaarden voor Educational Live Events van de ESSO en Stichting Oncologische Chirurgie Utrecht (link).

Klik hier voor het programma 2023

Meer informatie over aanmelding kunt u vinden via deze link