Bel voor een afspraak:
088 75 569 01
call AFSPRAAK MAKEN?
BEL : 088 75 569 01

29 Januari 2019–Publiekslezing slokdarmkanker

Per jaar krijgen ongeveer 2500 mensen in Nederland te horen dat zij slokdarmkanker hebben.

Het UMC Utrecht, Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein werken vanaf 1 april 2017 samen voor de behandeling van tumoren in de maag, lever, alvleesklier, slokdarm en galblaas.  De behandeling van deze tumoren is vaak complex en vereist een expert team. Voor de behandeling van deze tumoren hebben de drie ziekenhuizen het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) opgericht.  De slokdarmoperaties worden in het UMC Utrecht gedaan. De laatste week van januari staat in teken van slokdarmkanker in het UMC Utrecht en daarom organiseert het UMC Utrecht Cancer Center een publiekslezing voor meer aandacht voor (patiënten met) slokdarmkanker.

Programma
19:00-19:30 uur
Registratie en ontvangst met koffie en thee

19:30-19.40 uur
Opening door avondvoorzitter Carlo Schippers, Verpleegkundig specialist

19.40-21.30 uur
Prof. Dr. R. (Richard) van Hillegersberg, “ Uitkomsten ROBOT studie”
ROBOT chirurgie heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. Maar in hoeverre heeft deze verandering in operatie techniek nu echt effect op behandelresultaten?  Onder leiding van Prof. Richard  van Hillegersberg is er in het UMCUtrecht een groot wetenschappelijk onderzoek gedaan naar robot chirurgie bij slokdarmkankeroperaties. Een vergelijking tussen ROBOT chirurgie en de traditionele “open”manier van opereren. In deze presentatie de achtergronden en de resultaten van deze studie.

Prof. Dr. Ir. H.F.J. (Huub) Savelkoul, “Dunne darm: voed uw afweersysteem”
Onze dunne darm is een verbazingwekkend complexe samenwerking tussen ons lichaam en bacteriën. Opname van voedsel, maar ook ons afweersysteem, is voor een groot deel afhankelijk van de effectiviteit van deze samenwerking. Prof. Huub Savelkoul legt ons in begrijpelijke taal uit hoe dit nu eigenlijk werkt.

Expertpanel beantwoordt vragen
Koffie/thee, informatiemarkt en mogelijkheid voor een gesprek met het behandelteam.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 29 januari 2019
Tijd: inloop 19:00-19:30 uur
Start lezing: 19:30 uur
Adres: Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht, blauwe collegezaal
Kosten: deelname aan publiekslezing is gratis

Aanmelden via: www.umcutrecht.nl/publiekslezingen